Knaus camper

Goedkope camper

Hierbij een aantal tips waar u op moet letten bij kopen (of huren) van een goedkope camper. Zodat goedkoop geen duurkoop wordt.

Huurmogelijkheden

Wij Nederlanders zijn altijd op zoek naar een goedkope camper. Omdat voor iedereen goedkoop een ander begrip is heb ik het opgedeeld in een aantal rubrieken:

Een goedkope camper voor 5.000 tot 25.000 euro

Aan een goede camper voor 5000 euro kan u veel plezier beleven, maar er kan ook veel werk aan zitten. Een particulier zal u altijd het verkoop verhaal vertellen dat hij goed onderhouden is. Hij zal zeker goed gepoetst zijn iedere keer, maar is hij ook getest met de vochtmeter? Hij zal ieder jaar zijn APK hebben gehad, maar is ook de aandrijflijn netjes onderhouden en gesmeerd, de (multi)riemen op tijd vervangen en de banden gecontroleerd op leeftijd? Veel particuliere verkopers weten het niet, of erger verzwijgen het. Laat daarom een camper particulier altijd een aankoopkeuring doen. Een defect is altijd mogelijk, maar wanneer u een goedkope camper koopt, weet u in ieder geval dat u niet veel geld aan onderhoud behoeft te reserveren na deze keuring. Op de site van NKC staan ook nog tips.

Een goedkope camper van 25.000 tot 50.000 euro

Dit is al een behoorlijke investering een camper te kopen. Ik heb al meegemaakt dat een camper van 50.000 euro en 3 jaar oud, geheel vochtig was op de achterwand door een slecht gemaakte schade. Schade 5000 euro! Daarom zou ik niet adviseren om zo veel geld uit te geven bij een particulier maar bij een (bovag) bedrijf een camper te kopen. Daar betaalt u meestal iets meer maar wel garantie. Kijk dan wel naar de recensies van het bedrijf, want service ziet elk bedrijf anders. Een goedkope camper voor 40.000 euro van 7 jaar oud, kan ook duur uitvallen. ls de camper ouder is dan 7 jaar, dan worden de riemen, rubbers en banden langzaam poreus. Ook de kit naden verliezen na een jaar of 6-7 zijn flexibiliteit en kan lekkages veroorzaken. TIP: Vraag naar de rekeningen van het gedane onderhoud als deze ouder dan 6 jaar is.

Wat is het verschil nieuwe goedkope en duurdere camper

Een nieuwe camper van 50.000 euro hoeft niet slechter te zijn dan die van 100.000 euro. De volgende zaken zijn opgebouwd naar de prijs van een camper: 1) Welk materialen worden gebruikt 2) welk uurloon kosten de arbeiders in het land 3) hoeveel korting rekent de producent/merk door aan de eindgebruiker 4)hoeveel procent reclame maakt een merk, welke marge heeft de dealer.

Bijvoorbeeld: Zo heeft een Forster camper een houtvrije opbouw net zoals een Hymer camper. Dus allebei de campers zijn over 50 jaar nog niet rot! Toch zit er een 20.000 prijsverschil. Dat zit dan in de branding (naam) en in andere zaken, maar beide zullen een levensduur van 50 jaar hebben.

Budget merken bestaan ook, dat zijn echt goedkope merken. Die campers worden voor een lage prijs gebouwd, maar zit ook niks in. Vaak nog niet eens een lattenbodem onder het bed. De dealer heeft wel een flinke marge op deze campers, maar de klanten zullen niet tevreden zijn met het product en ruilen het binnen 1 jaar in.

Camperspecialist in goedkope campers

Een camper van 50.000 kan ook nog duurkoop zijn. Hou rekening ermee dat een nieuwe camper al gauw tussen de 60.000 en 100.000 euro kost. Het is een spelt in de hooiberg om een goedkope en goede camper voor 15.000 euro te vinden. Mocht u een goedkope camper willen kopen, wij hebben de beste prijs kwaiteit verhouding. Als een nieuwe camper 90.000 euro kost en wij verkopen deze camper na 2 jaar voor 60.000 euro. Dat is het veel geld, maar nog altijd goedkoop, omdat de camper veel afschrijving heeft in een korte tijd. U mag er dan ook vanuit gaan dat u de komende 5 jaar weinig problemen heeft met die goedkope camper. Mocht er iets voorvallen dan heeft u bij ons garantie op een goedkope camper tot 5 jaar. Daarom loopt u bij ons geen risico met een goedkope camper. Dat beloven wij !!

Goedkope camper huren vanaf 350 euro

Kamperen, u kunt een tent kopen. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste optie. U koopt een tent, een luchtbed en een slaapzak, u neemt de auto en vertrekt. Puur natuur, maar eigenlijk is comfort en privacy dan wel ver te zoeken. U kunt ook kiezen voor een caravan, hierbij wordt het rijden bij veel automobilisten al een uitdaging, laten we het nog maar niet hebben over het parkeren van de caravan op de camping. Kies voor gemak, even een goedkope camper huren en u bent zo op weg naar de Italiaanse zon. Bijkomend voordeel is dat u met zo’n camper toch iets harder mag rijden als met een caravan achter uw auto, iets wat uiteindelijk wel een behoorlijk verschil kan maken in reistijd. Ander bijkomend voordeel is dat u gemakkelijk van staanplaats kunt wisselen, wilt u graag naar een camping een dertigtal kilometer verderop dan is dit geen probleem, spulletjes opruimen, kastjes dicht, route uitstippelen en vertrekken maar. Met een camper is dit geen probleem. Een goedkope camper huren kan al vanaf 350 euro per week. Dit is in het actieseizoen wanneer u 4 weken of langer reist de goedkoopste camper van Europa. De goedkope camper die u huurt is splinternieuw of maximaal 2 jaar oud en we staan 24 uur per dag voor u klaar als er vragen zijn. Veel onbezorgde kilometers gegarandeerd !!! Kijk eens bij het huuroverzicht.
Bent u ook warm gelopen voor een camperreis, en wilt u graag een goedkope camper huren of kopen, Twijfel niet u bent bij Haffkamp campers op het juiste adres, neem eens een kijkje wat wij voor uw droomreis te bieden hebben. Kom naar Sittard, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Berkel en Rodenijs.

Onbezorgd genieten

Een goedkope camper huren betekent vooral onbezorgd genieten. De camper is allrisk verzekerd, al geldt een eigen risico van maximaal de hoogte van de borg. Een IRK afsluiten is ook al niet nodig omdat ANWB Wegenwacht Europaservice mensen helpt die eventueel met pech onderweg te maken krijgen. Eigenlijk hoeft de huurder – indien gewenst- alleen een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Dat alles vanaf 350 euro per week

Een nieuwe moderne en goedkope camper kopen

Een goedkope camper kopen is een prima alternatief. Forster is ons A merk voor een B prijs. Naar onze mening een goedkope camper met beste prijs kwaliteit verhouding. Kopen betekent toch nog vanaf 50.000 euro en is een behoorlijke investering, al doet de moderne camper tegenwoordig wel veertig jaar dienst en is het dus de investering waard. Een Forster uitgerust met de laatste technologieën en die voldoet aan de gestelde milieueisen. Koop je een camper, dan ben je gezien de investering welhaast verplicht om vaker met de camper op vakantie te gaan. Wie koopt wilt er ook vele weken plezier van beleven. In de stalling is het zonde. Voordeel van de goedkope camper van Forster zijn: houtvrije opbouw, veel opties al in standaard prijs zoals 2e garagedeur, afzuigkap, bedombouw, hefbed elektrisch, hoogte instelbaar bed, lage instap en deur met raam en centrale vergrendeling.

Kort en langer huren

Vakantiegangers zijn bij Haffkamp niet verplicht om altijd voor langere periode te huren. Haffkamp verhuurt goedkope campers zelfs per dag. Wél zijn de huurkosten van een dag huren relatief hoger dan wanneer je voor langere periode huurt. Dit wordt veroorzaakt door de voor de huur al gemaakte opstartkosten. Ook gelden er administratiekosten en is er instructie over hoe op de goede manier met de huurcamper om te gaan. Wie frequent (kort) huurt, kan deze instructie uiteraard overslaan. Er zijn meer argumenten de kortere huur relatief duurder maken. Haffkamp geeft de eerste honderd of tweehonderd kilometer vrij. Huur je voor een dag, dan worden verhoudingsgewijs meer kilometers gemaakt dan als die kilometers uitgesmeerd worden over bijvoorbeeld drie weken. Hoewel de kilometerprijs alleszins redelijk is, is dit toch een aspect om rekening mee te houden bij het bepalen van het vakantiebudget.

Prijs van een goedkope camper huren

De prijs is vanaf 350 euro per week. Bij de prijs die gehanteerd wordt bij “bereken uw prijs” voor het huren van een van de vele campers die Haffkamp aanbiedt, zitten ook de kosten voor schoonmaak en controle als de camper geretourneerd wordt. Ook de volgende huurder wil immers graag met een schone en goed functionerende camper op vakantie. Met andere woorden: mensen die een camper huren om er slechts een nachtje in te slapen, doen er wellicht verstandig aan voor een hotel te kiezen. Vaak blijkt dat dan namelijk een goedkopere optie. In alle andere gevallen geldt dat het huren van een camper maximale vrijheid biedt. In de moderne en meer dan goed onderhouden en altijd jonge campers van Haffkamp geniet iedereen optimaal van een weekendje weg of van een korte of lange vakantie. En zeker in vergelijking met andere vakanties is het beslist niet duur. Of zoals Haffkamp vaak stelt: iedereen kan een prachtige camper huren. Met vestigingen in Sittard, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Berkel en Rodenrijs is er altijd een Haffkamp team voor u klaar.