Heeft u vragen?

Wij staan altijd voor u klaar,
Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Kan ik beter een camper huren of kopen?

Voordeel van een camper kopen zijn:
– Maximale vrijheid; Je kunt gaan wanneer je wilt
– Een camper gaat, bij goed onderhoud, tot 40 jaar mee
– Er is ruime keus aan nieuw en gebruikt, gespreide betalingsmogelijkheden

Voordeel om een camper te huren:
– Ieder jaar een nieuwe camper met de laatste noviteiten en milieueisen
– Als je een jaar op een andere manier op vakantie gaat, geen kosten
– Een nieuwe huurcamper v.a. €350,- p.wk is voor iedereen betaalbaar
– U kunt ieder jaar de camper aanpassen aan het aantal personen, het land en afmetingen

Wat betekenen de cijfers op jullie site bij de campers?

A = Alkoof
B = Bed beneden (frans bed)
C = Compact lijn (smaller of breder, kan ook een buscamper zijn)
D = Dubbel 2 persoons bed ( frans bed en hefbed)
E = Enkele bedden
G = Garage en dwars bed achter
i = Integraal model
Q = Queeensbed
R = Buscamper

Het nummer erachter is het volgnummer zodat elke camper uniek is.
Comfort line campers hebben airco, vliegendeur, luifel, fietsendrager, WC, Douche etc.

Compact line campers zijn de compactere campers met bovenstaande comfort line opties.

Luxe line campers hebben de comfort line opties met meestal nog extra’s zoals extra airco, achteruitrijsensoren, remis etc

Exclusive lijn modellen hebben de comfort line en luxe line opties en daar nog TV, satelliet schotel en inventaris bij

Wat zijn de nieuwe huurcampers 2019?

Ons gehele aanbod is verjongd en is nu van 2019 of maximaal 2 jaar oud. De keuze in uitvoeringen

en modellen is uitgebreid. Een greep uit het NIEUWE assortiment:

NIEUWE LENGTE BUSCAMPERS

De buscampers waren er in 499, 599 en 636cm. Nu NIEUW de 540cm lengte.

NIEUWE LICHTERE CAMPERS

De half integraal met enkele bedden zijn tot 100kg lichter geworden. Dat betekent meer laadvermogen en een lager verbruik

NIEUWE COMPACT LIJN CAMPERS

De compacte enkele bedden wagens zijn erbij gekomen. Voor mensen die de E ­lijn van 750cm te groot en de buscamper van 636 te klein vinden, is er nu de compact lijn met enkele bedden. De doordachte compacte

NIEUWE KORTERE EN LICHTERE B­LIJN

In de populaire B ­lijn is een compacte B ­lijn bij gekomen. Die is net als de Knaus 650MF met Frans bed, maar 50cm korter en 200kg lichter.

NIEUWE LUXE QUEENSBED CAMPER Q­LIJN

Nieuwe Queensbed modellen. Kompleet met airco, automaat en satelliet heeft u alles wat u wenst in deze camper. Bovendien is hij 100kg lichter als zijn voorganger, dat scheelt in het gebruik.

UITBREIDING NAAR  NIEUWE AUTOMAAT CAMPERS

Uitbreiding van de campers met automaat. Het is makkelijk en u kunt beter op de weg letten.

Hoe kan ik zien of er een camper beschikbaar is?
We hebben bij elke camper een unieke kalender die actuele beschikbaarheid weergeeft. In de kalender kunt u zien wat bezet is (rood) en wat een terug kom of vertrek dag is (zogenaamde wisseldag. Kleur blauw of half-blauw). Groen is gehele dag vrij. De kleuren lichtgroen, middengroen of donkergroen staan voor laag, midden en hoogseizoen. De beschikbaarheid van de caravans is op dezelfde manier te bekijken. 24 uur per dag kunt u de vrije data boeken, reserveren of een offerte aanvragen.
Hoe gaat dat met de kilometers als ik er extra rijdt?
U heeft bij een reservering 215 kilometer per dag vrij (tenzij anders vermeld; bereken uw prijs). De totaal aantal kilometers staan altijd duidelijk vermeld wanneer u een offerte opvraagt via de website, optie en uw reservering. In sommige gevallen ontvangt u ook bij huur langer dan 3-5 weken gratis alle kilometers vrij of bij korter huur kunt u alle kilometers vrij afkopen. De kosten staan vermeld bij de opties bij een boeking. Een losse extra kilometer kost 25 cent. Omdat u nooit weet hoeveel u gaat rijden (daar is ook een camper voor!) kunt u alle pakketten bij ons ook nog na de reis afsluiten.
Kunnen jullie ook bezorgen?
Dit  bieden als extra service aan (behalve in het hoogseizoen). Wij bezorgen de camper tegen een meerprijs. De totale kosten kunnen wij voor u berekenen in een aparte offerte.
Hebben de campers ook een fietsendrager / luifel?

Al onze campers zijn zo compleet mogelijk uitgerust. Dus elke camper heeft een fietsendrager, luifel etc. Dit is een totaalpakket zoals wij dat met overleg met onze huurders hebben samengesteld. In de exclusive lijn campers zit een complete (keuken) inventaris erbij en hebben een satelliet schotel. Mocht u fietsen mee willen nemen,  hebben we in onderstaande PDF nog enkele tips opgesteld.

-PDF Inventaris lijst

– PDF Tips verhuur fiets monteren

Als ik bij jullie een camper huur, hoe laat kan deze ophalen en hoe laat moet deze retour zijn?

We hebben als stelregel 16.00 uur ophalen en 10.00 uur retour. De tijd ertussen is voor de controle en schoonmaak. Eerder vertrekken of later terugkomen is altijd bespreekbaar en per situatie verschillend. U kunt bij u reserveren de optie “eerder” of “later” vertrekken aangeven. Wij zullen dan uw camper dan voorrang geven op de andere objecten.

Zie pagina Ophaal en Retourtijden.

Is de huur camper verzekerd?
Ja, de camper is all risk verzekerd. Uw eigen risico per gebeurtenis is maximaal de hoogte van de borg. Tevens ANWB is door ons geheel verzorgd en verzekerd. Onze gratis meegeleverde ANWB wegenwacht Europaservice met als aanvulling Kampeerauto service Buitenland zorgt ervoor dat u geen reis en kredietbrief IRK meer hoeft af te sluiten. Als u wenst kunt u evenueel op eigen initiatief een reis en/of annuleringsverzekering afsluiten.
Hoe lang gaan de gasflessen mee in de camper?
De meeste campers zijn voorzien van twee Propaan gasflessen om te koken, verwarmen en te koelen. In de zomer is er 1 volle gasfles van 11 KG aanwezig. Ga ervan uit dat een gastank bij normaal gebruik 4-6 weken meegaat. Als u langer dan 3 weken met de camper op vakantie gaat, zorgen wij voor een gratis 2e gasfles.  Deze worden gebruikt voor warm water, extra koeling koelkast en verwarming van warm water en evt. verwarming van de camper.  In de winter heeft u 2 of 3 gasflessen nodig per 2 weken. In de winter verhuren we de wintercampers en hebben de ervaring dat een fles ca. 1 week meegaat (afhankelijk van de buitentemperatuur. In dit voorbeeld gaan we uit van -10 graden celcius en de verwarming op de lage stand). Propaangas is vorstvrij tot -42 graden. LPG gas tot ca. -10 graden.
Mag ik in een camper rijden met een duits kenteken ?

Ja, er zijn een aantal voorwaarden opgesteld door de belastingdienst om als Nederlander in een buitenlandse auto of camper te rijden. In het buitenland mag u met een buitenlandse camper onbeperkt rijden. In Nederland mag u met een buitenlandse nummerplaat maximaal 2 weken (per huishouden) rijden. Gaat u met 4 personen uit 2 huishoudens, is er dus een vrijstelling van 4 weken mogelijk. Alles is op de site van de belastingdienst na te lezen en u kunt zich op de volgende link digitaal aanmelden.  U heeft dan van ons het kenteken en chassisnummer van de auto nodig.

Formulier van de Belastingdienst

Ik wil graag van donderdag tot maandag de camper huren. Kan dat?
Ja, bij ons kunt u op elk gewenste datum terug komen en vertrekken. Mits beschikbaar en passend in de planning. De ophaaltijd is 16.00 uur. Retour tijd is 10.00 uur. Bij elk object kunt u ook een optie aanvinken om eerder of later te vertrekken. Meer over ophaal- en vertrektijden.
Is de camper nog te huur voor Oktober?
Ja, U kunt dit direct actueel checken via onze site. Klik op het model van uw wens. In de kalender kunt u zien wat bezet is (rood) en wat een terug kom of vertrek dag is (zogenaamde wisseldag. Kleur blauw of half-blauw). Groen is gehele dag vrij. De kleuren lichtgroen, middengroen of donkergroen staan voor laag, midden en hoogseizoen). De oranje kleur betekent dat het object in optie staat voor een klant. Deze optie is normaal voor 48uur. Hou het zelf in de gaten en geef ons een 2e optie door per mail. Wanneer de optie niet door gaat, kunnen wij u mailen zodra het object weer beschikbaar is. De beschikbaarheid van de caravans is op dezelfde manier te bekijken.
Heeft de camper een vignet voor Oostenrijk, Tjechie en Zwiterland?
Omdat de vignetten tegenwoordig per week gekocht kunnen worden zal er geen geldig Oostenrijk vignet aanwezig zijn. Het Zwitserland vignet is een jaar geldig. Op sommige campers zijn deze aanwezig. Wij weten niet of het aanwezig is op de camper. U kunt het vignet ook eenvoudig onderweg bij veel tankstations kopen.
Wat zijn de voorwaarde bij Haffkamp campers?
Op welke manieren kan ik betalen?
We hebben 3 manieren van betalen. Lees hier onze betaalmogelijkheden.
Ik zoek een camper voor 2 dagen. Kan dat?
Een camper of caravan huren kan per dag. Hou er wel rekening mee dat in verhouding de kosten hoger zijn voor die ene dag of twee dagen. Dit komt door alle opstartkosten die met het verhuren van camper gemoeid zijn.  Ten eerste zijn er administratie kosten. Als tweede moet de camper goed uitgelegd worden bij vertrek. Als u hem vaker voor korte dagen huurt, kunnen we hiervoor afspraken maken en de uitleg niet meer doen. Geef het ons even aan, dan kunt u die kosten sparen. Ten derde maken we in het begin de afspraak met u dat u zelf de camper van binnen schoon maakt. Wij maken de camper dan van buiten schoon. Het kost veel tijd om schoon te maken en loont zich niet voor een paar dagen. Ten vierde; U heeft 100 tot 200 kilometer vrij. Als u 1 dag de camper huurt, maakt u ook in verhouding veel meer kilometers dan wanneer u 2 of 3 weken gaat. De kilometers zijn weliswaar niet zo duur, maar het kan een aanslag op uw budget zijn. Als laatste moeten we elke camper ten alle tijde bij terugkomst en testen zodat alles in orde is voor de nieuwe verhuurders. Graag uw begrip voor deze situatie. Als u dus de camper alleen voor een nachtje slapen wilt gebruiken is het wellicht voordeliger om een hotel te nemen of met een tent naar een camping te gaan.

Hulp nodig?
Ik help graag.

knaus  morello-new      weinsberg .         rdw   bovag      ssllogo-new ideal-new

 

Een camper huren?

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan verhuur campers online.

AVV Recreatie

Haffkamp Holidays is gespecialiseerd dealer van Knaus, Weinsberg & Morelo campers. Wij bieden een ruim assortiment en de mogelijkheid om een camper te testen/huren alvorens u hem aanschaft. De verhuur campers zijn nooit ouder dan 2 jaar.