Weinsberg camper haffkamp

FAQ

Veelgestelde vragen

Wij staan altijd voor u klaar, Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Onderwerpen

Vragen over huren

Ja, de camper is all risk verzekerd. Uw eigen risico is maximaal €1500 per gebeurtenis bij schades onder 2 meter hoogte. Bij schades boven 2 meter geldt een eigen risico van €2500 per gebeurtenis. Bij wagens met een C1 rijbewijs geldt een eigen risico van €3500 per gebeurtenis. Via een camperhuur-verzekering kunt u de afkoop van uw eigen risico aanvragen waardoor uw eigen risico naar €0 gaat. Dat kan bijvoorbeeld online via onderstaande link:

https://www.huurautopolis.nl/huurcamper/

Om een zorgeloze reis te hebben adviseren wij wel om een eigen risico verzekering af te sluiten. Ook een reis en/of annuleringsverzekering dient u zelf af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering valt onder uw eigen verantwoordelijkheid.

De borg van €1000,- die u betaalt bij het huren van de camper, moet wel altijd betaald worden. Ongeacht of u een eigen risico afkoopt of niet. Mocht er onverhoopt iets verrekend moeten worden met de borg (denk hierbij aan schades in de camper of defect aan luifel bijvoorbeeld), dan kunt u dit bij de verzekering verhalen.

Voor meer informatie over de verzekering en pechhulp klik hier. Deze documenten liggen ook in de huurcampers bij vertrek.

A = Alkoof
B = Buscamper
C = Compact lijn (smaller of korter)
D = Dwars bed
E = Enkele bedden
H= Hefbed
G = Gangelt (Locatie)
i = Integraal model
Q = Queeensbed
R = Randstad (locatie)
S= Sittard

Het nummer erachter is het volgnummer zodat elke camper uniek is.

U heeft bij een reservering 215 kilometer per dag vrij. Het totaal aantal kilometers staan altijd duidelijk vermeld wanneer u een offerte opvraagt via de website of een optie neemt. Vanaf 4 weken of langer ontvangt u alle kilometers vrij. Bij korter huren kunt u alle kilometers van te voren afkopen of wij verrekenen de de extra kilometers achteraf met de borg.  Extra kilometers kosten 25 cent per kilometer, de maximale kosten achteraf zullen nooit de afkoopsom van de vrije kilometers overschrijden. Of te wel; vrije kilometers hoeven niet van te voren bepaald en betaald te worden zodat u uw reis altijd kunt aanpassen en niet op uw gereden kilometers hoeft te letten.

De algemene huurvoorwaarden vind je hier

We hebben bij elke camper een unieke kalender die actuele beschikbaarheid weergeeft. In de kalender kunt u zien wat bezet is (rood) en wat een terug kom of vertrek dag is (zogenaamde wisseldag. Kleur blauw of half-blauw). Groen is gehele dag vrij. De kleuren lichtgroen, middengroen of donkergroen staan voor laag, midden en hoogseizoen. De beschikbaarheid van de camper is op dezelfde manier te bekijken. 24 uur per dag kunt u de vrije data boeken, reserveren of een offerte aanvragen.

Al onze campers zijn zo compleet mogelijk uitgerust. Dus elke camper heeft een fietsendrager, luifel etc. Dit is een totaalpakket zoals wij dat met overleg met onze huurders hebben samengesteld. In de exclusive lijn campers zit een complete (keuken) inventaris erbij en hebben een satelliet schotel. Mocht u fietsen mee willen nemen, hebben we in onderstaande PDF nog enkele tips opgesteld.

Inventarislijst 2024.pdf

Mocht u een fiets willen huren, bekijk dan deze tips voor montage.

We hebben als stelregel 16.00 uur ophalen en 10.00 uur retour. De tijd ertussen is voor de controle en schoonmaak. Eerder vertrekken of later terugkomen kan tegen meerprijs gekozen worden bij het boeken. 

In de zomer is er 1 volle gasfles van 11 KG aanwezig. Ga ervan uit dat een gastank bij normaal gebruik 4-6 weken meegaat. WIJ RADEN AAN OM DE BOILER UIT TE ZETTEN ALS U DEZE NIET GEBRUIKT. BINNEN 15 MINUTEN IS DIE WARM. Als u langer dan 3 weken met de camper op vakantie gaat, zorgen wij voor een gratis 2e gasfles. Deze worden gebruikt voor warm water, extra koeling koelkast en verwarming van warm water en evt. verwarming van de camper. In de winter heeft u 2 of 3 gasflessen nodig per 2 weken. In de winter verhuren we de wintercampers en hebben de ervaring dat een fles ca. 1 week meegaat (afhankelijk van de buitentemperatuur. In dit voorbeeld gaan we uit van -10 graden celcius en de verwarming op de lage stand). Propaangas is vorstvrij tot -42 graden. LPG gas tot ca. -10 graden.
Nee, we bezorgen geen campers. Elke camper wordt op de betreffende vestiging opgehaald en ingeleverd.

Op donderdag, vrijdag of zaterdag kunt u de camper ophalen of retourneren. De minimale huurperiode is 7 dagen en het hoogseizoen 14 dagen. Kort huren kan tot 250 euro aan extra toeslagen met zich mee brengen. Bij elk object kunt u ook een optie aanvinken om eerder of later te vertrekken. Meer over ophaal- en vertrektijden.

Omdat de vignetten tegenwoordig per week gekocht kunnen worden zal er geen geldig Oostenrijk en Tsjechië vignet aanwezig zijn. Het Zwitserland vignet is een jaar geldig. Op sommige campers zijn deze aanwezig. Wij weten niet of het aanwezig is op de camper. U kunt het vignet ook eenvoudig onderweg bij veel tankstations kopen. Op de huur camper is een groene milieusticker voor Duitsland aanwezig.

In Frankrijk is een vignet nodig in diverse steden zoals in Parijs en Lyon. Ook in Groot Brittanië in steden zoals Londen is een apart vignet verplicht.

Overige vragen

Ja, er zijn een aantal voorwaarden opgesteld door de belastingdienst om als Nederlander in een buitenlandse auto of camper te rijden. De zogenaamde “vrijstelling voor tijdelijk gebruik in Nederland”. In het buitenland mag u met een buitenlandse camper onbeperkt rijden. In Nederland mag u met een buitenlandse nummerplaat maximaal 2 weken (per huishouden) rijden. Gaat u met 4 personen uit 2 huishoudens, is er dus een vrijstelling van 4 weken mogelijk. Alles is op de site van de belastingdienst na te lezen en u kunt zich op de volgende link digitaal aanmelden. U heeft dan van ons het kenteken en chassisnummer van de auto nodig.

Heeft u nog vragen?​